Nor-Guard™ OMV Koncentrat er en forblanding bestående af 100 % naturlige smags- og aromastoffer. Produktet er specielt udviklet til brug i foder til dyr, da det øger foderets velsmagenhed og derved dyrenes ædelyst og foderindtag. Dette kan bidrage til en øget tilvækst.

Produktet indeholder en kombination af aktive elementer fra dele af følgende planter:

  • Olivenblade (Olea europaea)
  • Citronmelisse (Melissa officinalis)
  • Vindruer (Vitis vinifera)

Nor-Guard™ OMV Koncentrat indeholder en unik kombination af vand- og fedtopløselige antioxidanter. Dette giver produktet en allround effekt, og det er derfor særdeles velegnet til alle slags produktionsdyr. Produktet er meget koncentreret, hvorfor der skal anvendes lave doseringsrater.

Nor-Guard™ OMV Koncentrat’s indhold af vand- og fedt-opløslige typer giver produktet en stærk antioxidativ kapacitet. Der er  synergi mellem vand- og fedt-opløselige antioxidanter (Salami et al. 2016), og kombinationer med vand- og fedt-opløselige antioxidanter kan hjælpe til at modvirke de skadelige effekter forårsaget af varmestress (Sahin et al. 2003; Jena et al. 2013).

Nor-Guard™ OMV Koncentrat’s ORAC-værdi er 5100 µmol TE/g. Dette står i gunstig perspektiv med ORAC-værdien for E-vitamin 50% adsorbat, som – hvis det er formuleret på basis af dl-alfa-tocopherol – er under 585 µmol TE/g.

Ifølge litteraturen har antioxidanter af typen, der er i Nor-Guard™ OMV Koncentrat, vist sig gavnlig for såvel mennesker som dyr (Rice-Evans et.al. 1997, Albarracin et al, 2012).

For yderligere information om dette produkt, literatur som bekræfter virkningen af elementerne, forsøgsresultater etc., kontakt venligst Nor-Add.